Ajankuva yhteiskunnasta muutoksessa

 

Sosiaalinen media, erilaiset viraali-ilmiöt ja virtualisoituminen vaikuttavat todellisuuteemme uusilla tavoilla ja sopeutuminen aiheuttaa usein ongelmia vaikka samalla ovet avautuvat uusille mahdollisuuksille. Silti ihmisten tarpeet pysyvät muuttumattomina.

Episodielokuvarakenteinen tarina kuvaa useamman ikäpolven edustajia, jotka joutuvat törmäyskurssille itsensä, toistensa ja uuden virtuaalisen todellisuutensa kanssa. Musiikilla on elokuvassa myös tärkeä rooli kun esimerkiksi nuori mies, Janne, haaveilee rap-urasta ja joutuu kokemuksen kautta oppimaan uran alkuvaiheen haasteista. Samalla klassinen muusikko Saana, 24, joutuu punnitsemaan suhteensa tärkeyden poliisi Kariin, 28, kun menestyvän muusikon ura avautuu.

Elokuvan tarinat lomittuvat kun virtualisoitumisen tarjoamat mahdollisuudet vievät kodinelektroniikkaliikkeessä työskentelevän Mikan, 34, rikollisille teille. Vanhemman ikäpolven edustajalle Harrille, 55, uusi teknologia osoittautuu liiaksi kun suhde hänen entiseen vaimoonsa Maaritiin nousee pinnalle.

Lopulta kaikki on yhteydessä toiseensa kun elämän perusmekanismit toistuvat niin pienissä kuin suurissa asioissa. Tekojemme vaikutukset leviävät ja koskettavat aina jotakuta myös fyysisesti vaikka toimemme tapahtuisivatkin virtuaalimaailmassa.